Οι ποικιλίες του λεμονιού που καλλιεργούνται στην Κρήτη, εξαιτίας του εύφορου εδάφους, αποκτούν ένα ιδιαίτερο και έντονο άρωμα και χρώμα.
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού έχει αντιοξειδωτική, αντισηπτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
Οι λεμονιές μας μεγαλώνουν φυσικά, χωρίς τεχνικά μέσα. Στα χωράφια μας καλλιεργούμε μόνο δίφορες ποικιλίες λεμονιών, κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε παραγωγή όλο τον χρόνο, ενώ τα λεμόνια μας είναι σταθερά χυμώδη, μυρωδάτα και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (80%) χωρίς κουκούτσια.